Oud metaal

Oud metaal inleveren

Oud metaal makkelijk inleveren? Iedere metaalsoort heeft zijn eigen waarde en is altijd de moeite van het aanleveren waard. Zit u met vragen over metaalsoorten of prijzen? Uiteraard kunt u ons altijd bellen voor de dagprijs van uw materiaal of hier kijken naar de actuele dagprijzen voor uw metaal.

Een greep uit het grote assortiment van oude metalen wat bij De Visser Metaalhandel aangeleverd kan worden, tegen hoge dagprijzen:

Kopersoorten

Koper met en zonder mantel

Hoe schoner het materiaal, hoe hoger de dagprijs.

Handgepeld koper

Afkomstig van kabels die ontdaan zijn van hun mantel.

Laskabel koper

Gevlochten koperdraden die ontdaan zijn van hun mantel.

Gemengd koper

oud gemengd koper metaal

Afvalstukken van koperen leidingen met eventueel verf erop, boilers en koelers.

Messing/geel koper

Messing koppelingen en oude kranen.

Brons

Rood/bruine kleur. Wordt vaak in de decoratie gebruikt, denk aan oude kerkklokken, afsluiters en bronzen beelden. Na verloop van tijd kan brons uitslaan naar een groene oxiderende kleur.

Aluminium

Licht van gewicht en wordt vaak gebruikt met bijvoorbeeld pannen, profielwerk en kozijnwerk. Er zijn verschillende soorten aluminium met verschillende prijzen. Zo is het schone profiel meer waard dan het lakprofiel en de aluminium velgen meer dan het oude aluminium.

RVS

Alu RVS

Voluit ook wel roestvrij staal genoemd. De twee meest voorkomende soorten RVS zijn RVS type 304 en RVS type 316. Roestvrij staal wordt vaak gebruikt in bijvoorbeeld aanrechtbladen, leidingwerk en in de machine- en scheepsbouw. Ook de petrochemische industrie gebruikt roestvrij staal.

Lood

Makkelijk herkenbaar aan het zware gewicht en makkelijk te buigen. Wordt vaak gebruikt bij bijvoorbeeld dakwerkzaamheden en in accu’s, maar ook de particulieren die het bijvoorbeeld gebruiken om vislood te maken.

Zink

Wordt veel gebruikt door dakdek-bedrijven. Zink komt van de daken af, en wordt voornamelijk gebruikt voor regenwaterafvoer toepassingen.

Kabels

Kabels

In de metalen kom je dagelijks verschillende soorten kabels tegen. Voor elke soort kabel geldt een andere prijs. Ook komen ze niet in dezelfde bakken terecht, om de verschillende soorten gescheiden te houden. Bijvoorbeeld:

PVC kabel

Bijvoorbeeld kabelsoorten met een koperpercentage van +/- 38%, vrij van lood.

Aluminium Kabel

Kabel met één of meerdere aluminium kernen, voorzien van een kunststof mantel. De inkoopprijs hiervan ligt lager dan de gemiddelde PVC kabel.

Grondkabel

“Vuile kabel” ommanteld met vet papier, vetlood of ijzeren bitumen. Ook de koperen kernen zijn vet en vallen als inkoop (gestript) onder gemengd koper.

Pel kabel

Kabel met een hoog kopergehalte (minimaal 50%) wat het strippen (ontdoen van de mantel) rendabel maakt. De inkoopprijs ligt dan ook fors hoger dan PVC kabel.

Raffineer

Raffineer wordt ook wel als het sloopmateriaal van de metalen gezien, dit zijn de metalen die niet bij een andere categorie horen. Bijvoorbeeld aluminiumdakstrips met veel dakleer erop, oude fietsen met banden, aluminium en ijzeren onderdelen, maar ook de stekkers die van de kabels af komen.

Electromotoren

oud elektromotoren metaal

Electromotoren komt u in het dagelijks leven genoeg tegen, bijvoorbeeld in de stofzuiger, wasmachine, enzovoort. Er zijn ook grotere elektromotoren, voornamelijk gebruikt voor de aandrijving van machines in de industrie.

IJzer

IJzer is een metaalsoort waar altijd genoeg van is, en daarom is de ijzerprijs ook relatief laag vergeleken met de rest van de metaalsoorten. Dit kun je herkennen door roestvorming en is sterk magnetisch.

Accu’s

oude accu's metaal

Ook kunt u bij ons terecht voor het afvoeren van uw oude accu’s, dit gebeurt uiteraard op een milieubewuste manier en levert u tevens een leuke vergoeding op.